Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Összességében a tavalyi évnek megfelelő a fürdők vendégforgalma

2017. October 03. 10:15
Összességében a tavalyi évnek megfelelő a fürdők vendégforgalma

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke interjú keretében szólt a hazai fürdők idei vendégforgalmáról, valamint elmondta, hogy a szövetség három célkitűzésésenek megvalósítása hogyan áll.

Czeglédi Gyula kifejtette, hogy az országban az eltérő időjárás különböző vendégforgalmat generált, míg az Alföldön túlnyomó részt nyári meleg tombolt, addig a Dunántúlon sok hétvégét elmosott az eső, ami nem kedvezett a szabadtéri fürdőzésnek. "Összességében a tavalyi évnek megfelelő, vagy kis mértékben meghaladó teljesítményről számolhatunk be. Jelenleg folyamatban van a számadatok begyűjtése, amely alapján hivatalosan is meghatározhatjuk, hogyan alakult a hazai fürdők vendégforgalma" - fogalmazott. Szólt a szövetség három fő célkitűzéséről, az úgynevezett 37-es rendeletről, az OEP finanszírozásról, valamint a kedvezményes áfakörről.

 

Az idei év vendégforgalom eléri, vagy meghaladhatja a tavalyit

 

Elmondta, hogy a rendelet a fürdők üzemeltetésére és létesítésére vonatkozik, melynek a felülvizsgálata zajlik éppen. "A szakmai egyeztetése befejeződött, jelenleg tárcaközi egyeztetés zajlik, így várhatóan ez év végén vagy a jövő év elején a kihirdetésnek nem lesz akadálya" - emelte ki az elnök. További cél, hogy a hazai gyógyfürdőkben igénybe vett gyógykezelések után az állam áltai térítést megemeljék, Czeglédi Gyula szerint az államtitkárságtól pozitív visszajelzést kaptak, ugyanakkor a költségvetésbe nem tudott bekerülni ez a tétel. Szólt arról, hogy az egészségügyben zajló béremelések nem érintik a gyógyfürdőket, "így szeretnénk némi korrekciót kérni az illetékes szervektől, hogy ne kelljen többlettérítést kérni a betegektől". Harmadik célkitűzésként említette, hogy a fürdők is bekerüljenek a kedvezményes áfakörbe, melyről jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség szakemberei egyeztetnek. A szövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség megfelelő nyomást tud majd gyakorolni a döntéshozókra, hogy bevezessék a kedvezményes áfát.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu