Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Országos rendezvénysorozat a víz világnapja alkalmából

2017. March 22. 08:08
Országos rendezvénysorozat a víz világnapja alkalmából

Az ENSZ március 22-ét választotta A víz világnapjává, ebből az alkalomból az ország több pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket. 

Több mint 30 fürdő csatlakozott a víz világnapjához, sokan kedvezményt is adnak a belépőjegy árából, illetve meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. március 19-én programok széles választékával várta a vendégeket, a látogatók különböző stílusú kulturális produkciókkal és sportprogramokkal találkozhattak. 

 

A Balaton program keretében 260 milliárd forintnyi uniós és 100 milliárd forint hazai forrás áll rendelkezésre

A Balaton program keretében 260 milliárd forintnyi uniós és 100 milliárd forint hazai forrás áll rendelkezésre

 

A Balaton Fejlesztési Tanács konferenciát is tartott a világnap alkalmából, melyen ismertették a Nemzeti Vízstratégia intézkedési tervét: két esetben  konkrét térségre kiterjedő feladatok vannak, ezek mindegyike érinti a Balatont. A kormány tavaly decemberben fogadta el a Balaton programot, amelyhez 260 milliárd forintnyi uniós és 100 milliárd forint hazai forrást is rendelt. Többek között megvalósul a balatoni szennyvízkezelési program, a Sió-csatorna felújítása, illetve több helyszínen támogatást kaphatnak természetvédelmi és élőhely-védelmi fejlesztésekre, és a turisztikai fejlesztésre.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu