Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Okoseszközökkel gyarapodott Zalaegerszeg turizmusa

2021. October 25. 17:10
Okoseszközökkel gyarapodott Zalaegerszeg turizmusa

Uniós támogatással okoseszközökkel segítik a turizmust Zalaegerszegen.

A Széchenyi 2020 program keretében csaknem 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból Zalaegerszeg belvárosában 53 jeladót telepítettek a wifi-hálózat miatt, érintőképernyős információs rendszereket építettek ki, valamint applikációkat fejlesztettek.

 


Az e-City alkalmazással túraútvonalat is lehet tervezni

 

A "Smart City" eszközrendszer tovább növeli Zalaegerszeg turisztikai vonzerejét. Céljuk, hogy a jelenlegi látnivalókat, többek között a Göcseji Falumúzeumot, a tévétornyot, az AquaCity-t, Alsóerdei Sport- és Élményparkot tovább népszerűsítsék a technológia által.

 

A projekt részek kifejlesztettek egy e-City Zalaegerszeg turisztikai portál és mobilapplikációt, három kültéri érintőképernyős információs terminált, három kültéri okospadot, valamint 4 helyszínen okos játszóeszközöket.

 

Az e-City alkalmazásban az érdeklődők kedvük szerint válaszhatnak a város programajánlataiból, valamint megismerhetik a szálláshelyek és vendéglátóhelyek kínálatát. Az applikációban információkat szerezhetnek a parkolással, menetrendekkel, orvosi ügyelettel, piacnapokkal és elektromosautó-töltőállomásokkal kapcsolatban is. A túrázásra vágyók útvonalat tervezhetnek az alkalmazásban.

 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte, hogy a tesztpálya építésekor már szóba került, hogy okoseszközökkel szükséges ellátni a várost, melynek első lépéseit a projekttel meg is kezdték.

 

BG

Forrás: MTI, Zaol

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu