Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Nyárra megerősödhet a belföldi turizmus, az állam minden támogatást megad hozzá

2021. January 12. 15:03
Nyárra megerősödhet a belföldi turizmus, az állam minden támogatást megad hozzá

Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán szerint Magyarország turizmusa nyárra új lendületet kaphat. 

Guller Facebookra feltöltött évértékelő videójából az is kiderül, hogy nagyjából tíz hónap kilábalási idővel számol: ennyi kell ahhoz, hogy a járvány előtti szintre érjen a turizmus.

 

Nyárra viszont már felpezsdülhet az élet. Ehhez szerinte szükség van a felkészültségre és az ágazat résztvevőinek naprakészségére. Hogy a turistákat ki tudják szolgálni majd a visszaállás első pillanatától, fontos, hogy a turizmusban dolgozók megfelelő körülményekkel várják őket.  

 

Nyáron akár már kirándulhatunk is

 

Mindezt a kormány is támogatja, a vezérigazgató szerint a tavaszi első hullám alatt és most is segíti az ágazatot. Ezidő alatt közel nyolcszáz milliárd forintnyi támogatást kaptak a vállalkozások, hogy kilábaljanak a krízishelyzetből. A turizmus-vendéglátást segítő akcióterven belül például bértámogatási program is indult, melynek egyetlen feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el.

 

 

A bezárt vállalkozások bérköltségének felét is átvállalja az állam, elengedi a járulékok fizetését, míg újra nem nyitnak. Turizmusfejlesztési hozzájárulást és idegenforgalmi adót sem kell fizetni.  

 

 

M. A. 

Forrás:mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu