Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Megújulnak az ország szabadstrandjai

2020. December 01. 11:44
Megújulnak az ország szabadstrandjai

A Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának negyedik fázisaként az ország több szabadstrandját is felújítják 2021. nyarára, a tervek szerint nyolcvan hazai település strandja virágzik majd fel.

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési terve, idén vagy nyolcvan település kap állami támogatást szabadstrandjai karbantartására és felújítására. A szervezet célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon.

 

A támogatásminőségi fejlesztésekre, a szolgáltatások színvonalának növelésére, vizesblokkok rendbe tételére irányul leginkább, de szociális helyiségek kialakítására, stégek építésére is van lehetőség, hol mire van igény. Az idén olyan strandok is a listán szerepelnek, ahol még nem is voltak hasonló fejlesztési lehetőségek.

2030-ra minden szabadstrand megújul

 

A strandfejlesztési program kezdete 2017-re nyúlik vissza. Akkor a következő év nyarára harminc balatoni település fizetős strandja újult meg kétmilliárd forintból. A második ütemben 4, 4 milliárd forint támogatást osztottak szét szabadstrandok felújítására, a harmadik ütemben már kilencven település osztozhatott hárommilliárd forinton. A Balatont, a Dunakanyart, a Tisza partját, a Tisza-tavat és a Velencei-tavat is érintette a vissza nem térítendő támogatás.

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu