Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Megszépült az esztergomi bazilika és környéke

2022. July 25. 15:26
Megszépült az esztergomi bazilika és környéke

Pályázati forrásból megújult az esztergomi bazilika előtti tér és környéke.

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében elnyert 307 millió forint támogatásból csaknem hétezer négyzetméteres területen újították fel a bazilika előtti teret, valamint egy Tourinform irodát is telepítettek a közelbe.

 


Füvesítettek a területen

 

A beruházás keretében a bazilika előtti zöldterületet virágosították, felújították, új utcabútorokat és információs táblákat helyeztek ki, továbbá egy turisztikai pontot is kialakítottak Várhegyen.

 

A Zöld-Út Esztergom Kft. munkatársai 2022 májusában vette át a 111-es úton lévő, forgalmas körforgalom melletti helyszínt. A letaposott füvet kaviccsal borították be, valamint szegélykövekkel kijelölték a járdaszakaszokat, új virágokat ültettek és kihelyeztek 18 padot.

 

A felújítási munkák során 15 nagyméretű fát ültettek, nagyfelületű kertészeti munkákat végeztek el, az újrafüvesített terület nagysága is meghaladta a 4500 négyzetmétert.

 

A projekt célja, hogy világörökségi várományos helyszínként az esztergomi Várhegyen olyan fejlesztés valósuljon meg, amely tovább erősíti azt a turisztikai és marketingértéket, amely révén növekedhet a városba látogató és megszálló vendégek száma.

 

A fejlesztést Esztergom önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az "Esztergomi Turisztikai Nonprofit" Kft.-vel konzorciumban valósította meg.

 

BG

Forrás: MTI, Kemma

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu