Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Megjelent a nemzeti turizmusfejlesztésről szóló törvényjavaslat

2016. November 03. 10:42
Megjelent a nemzeti turizmusfejlesztésről szóló törvényjavaslat

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter által benyújtott szabályozás lényege, hogy a turisztikai fejlesztések tervezési alapegysége a jövőben a turisztikai desztináció legyen.

A benyújtott törvényjavaslat hatálya a hazai költségvetésből és az európai uniós társfinanszírozású fejlesztési forrásokból megvalósuló turizmusfejlesztési programok szakmai tervezésére és irányítására terjed ki. Meghatározza, hogy a hazai költségvetésből és az európai uniós forrásokból megvalósuló turisztikai fejlesztések tervezése az állam feladata, illetve, hogy a feladatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. látja el.

 

Többek között probléma, hogy a külföldi vendégforgalom erősen Budapestre koncentrálódik, a belföldi turizmus kevésbé koncentrált

 

A javaslat indokolása szerint Magyarország stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése nemzetgazdasági szinten, azaz a külföldről beutazó turisták tartózkodási idejének meghosszabbítsa és költésük növelése, valamint a hazai turisztikai fogyasztás jelenlegi szintjének emelése. A leglátványosabb probléma, hogy a turisztikai szolgáltatók csak az árakban tudnak versenyezni egymással, ami törvényszerűen minőségproblémákhoz vezet, illetve konzerválhatja az olcsó, még éppen elfogadható minőséget a kínálati oldalon, valamint ritkán vezet belső indíttatású minőségi fejlesztéshez. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu