Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Magyarországnak különleges lehetősége, hogy gyógyvizekkel rendelkezik - interjú Czeglédi Gyulával

2014. October 12. 05:00
Magyarországnak különleges lehetősége, hogy gyógyvizekkel rendelkezik - interjú Czeglédi Gyulával

A Magyar Fürdőkultúra Napja mindig remek alkalmat teremt arra, hogy áttekintsük a magyarországi fürdők helyzetét - mondta Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke a Széchenyi Gyógyfürdőben tartott sajtótájékoztatón adott interjújában.

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke

 

Magyarországon nagyon sokféle fürdő található, melyek között vannak egészen kicsik, amelyek helyi igényeket elégítenek ki, és vannak nagy, nemzetközi turisztikára is alkalmas fürdők, hiszen az elmúlt években komoly infrastrukturális és szolgáltatási fejlesztések történtek - kezdte Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatója.

 

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke

 

Az ivókúrára javasolt gyógyvizet meg is kóstoltákCzeglédi Gyula szerint Magyarországnak különleges lehetősége az, hogy olyan gyógyvizekkel rendelkezik, amelyek alkalmasak a különböző betegségek gyógyítására. Hozzátette: további fejlesztésre van szükség a kutatásfejlesztés területén. Emellett továbbra is szükséges az, hogy a kormányzat a maga eszközeivel segítse a fürdők promócióját, hogy a gyógyturizmus európai értelemben  is ki tudjon teljesedni.

 

Dr. Ruszinkó Ádám turisztikai helyettes államtitkár (NGM)
Dr. Ruszinkó Ádám turisztikai helyettes államtitkár elmondta: a hajdúszoboszlói gyógyfürdő sikeres pályázó és fejlesztő, vezetője, Czeglédi Gyula pedig egy igen aktív tagja a hazai fürdőéletnek és az egészségturizmusnak. Hozzátette: számítanak a Magyar Fürdőszövetség együttműködésére a különböző szakmai kérdésekben.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu