Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Lendületben: népszerű itthon az aktív turizmus

2021. March 29. 15:32
Lendületben: népszerű itthon az aktív turizmus

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ értékelte az elmúlt egy évet, és "Lendületben" címmel tájékoztatót adott ki. Meglepő eredménnyel szolgált az összesítő. 

Ugyan a turisztikai szektort teljes egészében negatívan érintette a koronavírus-járvány, a lakosság többsége az aktív turizmus felé fordult idehaza. Egyre népszerűbbek a szabadtéri sportok, az otthon végzett mozgásformák, ahogy a szabadtéri programok is.  

 

A "Lendületben" névre keresztelt összefoglaló szerint az infrastruktúra is adott hozzá, így könnyebben megvalósíthatók az egészséges élet ezen feltételei. Folyamatosan bővült a hazai kerékpárúthálózat, turistaszállásokat építettek vagy újítottak fel, futópályák létesültek. 

 

Egy futókör

 

A 2020-as évben számos fejlesztés és program jött létre. Tavaly volt például a Kerékpározás Éve, a Kisvasútfejlesztési és a Téry Ödön Turistaház-fejlesztési Program is folytatódott, több kerékpáros és közlekedésbiztonsági projektet támogatott az Aktív Magyarország Program. 150 kilométer kerékpárutat adtak át, Esztergomban például éjszaka világító burkolattal. 

 

Szigorú járványügyi intézkedések betartásával megszervezték a Vándortáborokat, amelyeken összesen tizenháromezer diák vett részt. A jövőt tekintve az Aktív Magyarország Program keretében kilenc futókört adnak át idén, mintegy 600 millió forintot szánnak erre. Az ország több nagyvárosában alakítják majd ki a futóutakat. 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu