Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Közel 600 milliót fordítanak a Balaton turizmusára

2021. November 08. 15:10
Közel 600 milliót fordítanak a Balaton turizmusára

A balatoni régió turisztikai fejlesztésére csaknem 600 millió forintot fordítanak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) konzorciumvezetésével még 2018-ban kezdték el fejleszteni a hazai kilátókat, kilátópontokat.

 

Széchenyi 2020 program keretében 589,05 millió forintot fordítanak fejlesztésekre. Az elmúlt évek során elkészült a balatonlellei Kis-hegy erdei élményközpont, valamint a szántódi erdei "Molyhos-tölgy" pihenőterasz, továbbá felújították és gyermekbarátibbá alakították a szigligeti Óvár-kilátót, Balatongyörökön, a Keszthelyi-hegységben, a Batsányi kilátó körül és a Szerelemdombon pedig interaktív játékelemekkel mesetanösvényt is kialakítottak. Mindemellett 4 látogatószámlálót helyeztek ki a Festetics-, a Batsányi-, a szigligeti Óvár- és a tihanyi Őrtorony-kilátókba.

 


Kilátókat fejlesztenek a Balaton környékén

A gyenesdiási Festetics-kilátó is megerősödik 2021 december végéig, melyet az MTSZA szemléletformáló és marketing tevékenységgel támogat.

 

A fejlesztések 2022-ben is folytatódnak: megújul a a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft. a kilátó környezete, a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont szolgáltatásai tovább bővülnek, Fonyód Város Önkormányzata pedig felújítja a Szaplonczay sétányt, valamint terveik között szerepel a Sipos-hegyis és Várhegy-kilátó fejlesztése is.

 

A beruházások várhatóan 2022. május 31-el fejeződnek be. Céljuk, hogy főszezonon kívül is kihasználtak legyenen a szálláshelyek és minél több időt töltsenek el a térségbe látogatók.

 

BG

Forrás: MTI, Magyar Turisztikai Ügynökség

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu