Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.30. - szombat, Zsanett, Janka napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Közel 300 település jelentkezett az idei Virágos Magyarországért versenyre

2016. június 14. 10:16
Közel 300 település jelentkezett az idei Virágos Magyarországért versenyre

Idén 23. alkalommal hirdeti meg a Magyar Turisztikai Ügynökség  Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt. A jelentkezés május végén zárult le, tavalyhoz képest nőtt a jelentkezők száma.

Az idén azt a haza éttermet keresik, amely kiemelt figyelmet fordít környezete gondozására, virágosítására. A nevezéssel együtt a települések írásos bemutatkozó anyagot és képeket is leadtak, amelyek lassan megtekinthetők majd a mozgalom honlapján. A zsűri a nyár folyamán keresi fel a benevezett településeket, amelyek közül kerül majd ki a győztés, és képviselheti Magyarországot a jövő évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyen.

 

Siófok - forrás: siofok.hu

Siófok tavaly elnyerte a legszeb főtér különdíjat is

 

Tavaly Siófok és Balatongyörök indult az európai versenyen, ahol Balatongyörök aranyérmet, Siófok pedig ezüstérmet és a legszebb főtér különdíját nyerte el. Idén Mosonmagyaróvár és Dunakiliti indul a versenyen, a nemzetközi zsűri július 1-4 között keresi fel a két települést. A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede hazánk legsikeresebb környezetszépítő versenye.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu