Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Kimagaslóan bővült a belföldi turizmus

2017. December 31. 16:55
Kimagaslóan bővült a belföldi turizmus

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója reagálva a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira, közölte: ha a bővülés dinamikája kitart az év utolsó két hónapjában is, akkor 30 millióra nőhet az idei vendégéjszakák száma.

A KSH adatai szerint az idén az első tíz hónapban 1,6 millió vendégéjszakával többet töltöttek el a turisták Magyarországon, mint a tavalyi év azonos időszakában, ez kimagasló bővülés a belföldi turizmusban. A magyarok nemcsak többet utaztak, hanem többet is költöttek, az adatok szerint 21,5 százalékkal nőtt a belföldi szállásdíjbevétel. Szállásra 8,3 milliárd forintot költöttek októberben, SZÉP-kártyájukkal pedig 18 százalékkal többet, 1,3 milliárd forintot fordítottak belföldi pihenésre.

 

Kimagaslóan bővült a belföldi turizmus

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ digitalizálja a szálláshelyeket

 

Guller Zoltán kitért arra, hogy az Országgyűlés december 12-én döntött a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felállításáról. Így 2019. január elsején elindulhat a felhőalapú, napi adatkapcsolatra épülő informatikai rendszer. Ezzel kezdetét veszi a szálláshelyek adatszolgáltatásának digitalizálása és korszerűsítése annak érdekében, hogy a tevékenységükkel kapcsolatos statisztikai adatok naprakészek és pontosak legyenek. Mindez nem csak az adminisztrációs terheket csökkenti, hanem a turizmust érintő fejlesztési döntéseket is segíti, jelentősen javítva az átláthatóságot - fogalmazott Guller Zoltán.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu