Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Kiemelkedők a hazai fürdők idei bevételei

2016. September 23. 11:14
Kiemelkedők a hazai fürdők idei bevételei

Az idei év egy sikeres évként könyvelhető el a fürdőturizmusban, a magyarországi fürdők nem csak elérték a tavalyi kiemelkedő vendégforgalmat, néhányan pár százalékkal túl is teljesítették - jelentette be Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Czeglédi Gyula a fürdők statisztikai adatain túl, a Magyar Fürdőszövetség két fő célkitűzéséről tájékoztatott. Ismertette, hogy 2012 óta nem módosítottak az  Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott gyógyászati szolgáltatások támogatási összegében, elmondható, hogy jelenleg az OEP a fürdőgyógykezelések önköltségének egyharmadát fedezi csak, a hiányzó összeget a kezelést igénylő személy fizeti ki, illetve a szolgáltatást nyújtó cég pótolja ki. Tájékoztatása szerint az egészségügyi tárca egyetért a kezdeményezésükkel, ám a jövő évi költségvetésben más szempontok erőteljesebben érvényesültek, így egyelőre nem megoldott a probléma.

 

A vendéglátó szolgáltatások jövőre megkapják a kedvezményes áfakört, a szövetség szerint a kedvezményes besorolásra a fürdőszolgáltatás is méltó

 

A szövetség elnöke fontosnak tartja, hogy az egészségügy béremeléséből ne essenek ki a gyógyfürdőkben dolgozók se, hiszen ők is egészségügyben végzett alkalmazottak. Ennek megoldásában is a 20 százalékos támogatási díj emeléséhez köthető. A másik fő cél, hogy a fürdőszolgáltatások újra bekerüljenek a kedvezményes áfakörbe. Budapest és Balaton turizmusa mellett, a turisztika meghatározó lába a hazai fürdőszolgáltatás, így Czeglédi érthetetlennek nevezte, hogy miért került ki 2006-ban a kedvezményezett áfakörből. "Az érveink alatámasztására készítettünk egy rövid kis tanulmányt, amelyet közzéteszünk majd a szaksajtón keresztül, ezzel eljutatva a döntéshozókhoz, akiknek lehetőségük van befolyásolni a döntéseket" - jelentette ki Czeglédi Gyula.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu