Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Kétmilliárd forinttal indul a kisvasútfejlesztés

2018. July 31. 14:52
Kétmilliárd forinttal indul a kisvasútfejlesztés

Sölch Gellért, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napján közölte: a kormány több mint kétmilliárd forintot hagyott jóvá kisvasútfejlesztésre.

Sölch Gellért hozzátette: a kisvasutak népszerűek Magyarországon, évente 150 ezer látogatót vonzanak. Robert Kokalj, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete arról beszélt, hogy még az Osztrák-Magyar Monarchia időszakában épült meg az a Triglav gőzmozdony, amelyet a kemencei kisvasúti egyesület munkatársai fel szeretnének újítani, és mivel a Triglav Szlovénia legmagasabb hegye, ez különösen fontos a szlovéneknek.

 

Kétmilliárd forinttal indul a kisvasútfejlesztés

A kisvasutak népszerűek Magyarországon, évente 150 ezer látogatót vonzanak


Pongrácz János László, Kemence független polgármestere arról beszélt, hogy 108 éve a község szerves része a vasút, amely sokáig fontos megélhetési forrása volt az ott lakóknak. Ezt a szerepet mára egyre inkább a turizmus és a vendéglátás veszi át, amelynek szintén meghatározó része a kisvasút. Ha a Nagy-Hideg-hegyi sípálya is elérhető lenne kisvasúton, az nagyban segítené a helyiek életét - fűzte hozzá a polgármester. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu