Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Jubileumi közgyűlést tartott a Fürdőszövetség

2017. November 21. 12:37
Jubileumi közgyűlést tartott a Fürdőszövetség

A Magyar Fürdőszövetség 25. jubileumi közgyűlését tartotta Mórahalmon, melyen Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója bejelentette, hogy tavaszig a kormány elé kerülhet az egészségturisztikai stratégia.

Guller Zoltán elmondta, hogy a stratégia magába foglalja az infrastruktúra-fejlesztés terveit és a marketing elképzeléseket is. Hangsúlyozta, az MTÜ célja, hogy 2030-ig az ágazat hozzájárulása a GDP-hez a jelenlegi 10-ről 16 százalékra emelkedjen, az egy év alatt Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma pedig a 2010-es duplájára, 50 millióra növekedjen. A szakember rámutatott, hogy a turisztikai stratégia alapján nem pontszerűen egy-egy létesítményt, hanem az adott térségeket kell komplexen fejleszteni, ezzel elérve, hogy a külföldi és hazai vendégek egy-két éjszakával hosszabb időt töltsenek el ott.

 

Jubileumi közgyűlést tartott a Fürdőszövetség - kép: turizmus.com

A Magyar Fürdőszövetség 25. jubileumi közgyűlésén átadták a  Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyet is

 

A közgyűlésen Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke méltatta a mórahalmi fürdőfejlesztést, majd beszámolt az idei évben tartott négy válaszmányi ülésről. A jubileumi közgyűlésen több előadás is elhangzott, többek között az egészségturizmus aktuális trendjeiről, a Magyar Szállodák és Étterem Szövetsége és a Magyar Fürdőszövetség együttműködéséről, valamint az uszodamester-képzés aktualitásairól is szó esett. Továbbá átadták az Év fürdője közönségszavazás díjait, és a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyeit.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu