Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Jövőre minden eddiginél több forrás jut a turizmusra

2016. June 27. 09:45
Jövőre minden eddiginél több forrás jut a turizmusra

Jövőre 21 milliárd forintot fordít a kormány a turisztikai célelőirányzaton és az újonnan létrehozott turizmusfejlesztési célelőirányzaton keresztül az ágazat fejlesztésére - jelentette be Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos.

Idén a turisztikai célelőirányzat 6 milliárd forint volt, ami csaknem megduplázódik jövőre, kerete 11 milliárd forint lesz. Ez kiegészül az újonnan létrehozott 10 milliárd forintos turizmusfejlesztési célelőirányzattal, ami az uniós pályázati támogatást kiegészítő nemzeti forrás. 2018-tól bevezetik a négy százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulást, ami szintén tovább növeli majd a fejelsztésre fordítható forrást. A forrásokból a szálláshelyek minőségének javítására, a belföldi és nemzetközi marketingre, rendezvénytámogatásokra egyaránt jut majd, így az egész szakma "egyet léphet előre". A kormány célja, hogy gazdasági növekedésben, munkahelyteremtésben a turizmus minden eddiginél jobban teljesítsen.

 

cseh sör

a cseh sörfőzés- és fogyasztás hagyományai a turizmusuk szerves része

 

Bienerth Gusztáv leszögezte, hogy a SZÉP-kártya rendszere megmarad. Év végéig megszületik az az átfogó turizmusfejlesztési stratégia, amelynek alapján 2017-től a Magyar Turisztikai Ügynökség az ágazat, a főváros, és Balaton mellett több vidéki célterület fejlesztését koordinálja. A versenyképességet növeli majd jövőre az éttermi szolgáltatások áfájának 27-ről 18 százalékra csökkentése is, a tehercsökkentést fejlesztésekre, munkabérekre fordíthatják a vállalkozók. Az áfakulcs 2018 januártól 5 százalék lesz, ami nemzetközi viszonylatban is kirívóan alacsony. A nemzetközi szintű lemaradást be kell hoznia az országnak: a Turisztikai Világszervezet adatai szerint Csehország négy hellyel hazánl előtt áll, pedig náluk kevesebb a turista. Tehát, Csehország kevesebb turistából is több bevételt képes termelni.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu