Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Interjú Czeglédi Gyulával, a Magyar Fürdőszövetség elnökével a Turizmus Világnapjáról

2014. September 25. 21:55
Interjú Czeglédi Gyulával, a Magyar Fürdőszövetség elnökével a Turizmus Világnapjáról

Az Magyar Turizmus  Zrt. idén is nagyszabású vendégbarát akciót hirdetett a Turizmus Világnapjához kapcsolódóan. Erről beszélt interjújában Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

 

Interjú Czeglédi Gyulával, a Magyar Fürdőszövetség elnökével

 

2014. szeptember 27-én, szombaton lesz a Turizmus Világnapja és ebben az évben az ENSZ az alábbi jelmondatot kapcsolta az eseményhez: „Tourism & Community Development”, vagyis a "Turizmus közösségépítő ereje".  Czeglédi Gyula elmondása szerint ez egy nagyon fontos eleme a turizmusnak, hiszen a "béke üzletágának" is szokták nevezni és ebben a minőségében nagyon fontos szerepe van abban, hogy a különböző emberek, embercsoportok között milyen kapcsolat jön létre.

 

 

Turizmus Világnapja, Hungarospa, turizmus

 

 

Turizmus Világnapja, Czeglédi Gyula, Hungarospa
"Azt is látjuk, hogy a hazai turizmusban is kiemelt jelentősége van ennek, hiszen a szerte a világból érkeznek ide turisták. Fontos, hogy meg tudjuk mutatni azokat az értékeket, amelyeket a magyar turizmus képvisel" - mondta interjújában Czeglédi Gyula, hozzátéve: ez egy fontos ágazat, hiszen a GDP termelés 9%-át állítja elő.

"Azt is látni kell, hogy a turizmusban több mint 100 ezer ember dolgozik és ilyenkor a szakmai is kicsit felélénkül: a turisztikai kormányzat felhívására megmozdultak a szállodások, a fürdős szakma és ezt jó alkalomnak találom a közösségépítésre."

"Ez alkalomból Hajdúszoboszlón arra készülünk, hogy a vendégeinket egy szív alakú mézes sütivel várjuk, majd közös vizi tornára, zumbára fogjuk invitálni őket, hiszen ez is egyfajta közösségépítés" - ismertette a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatója.

 

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu