Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Interjú Czeglédi Gyula elnökkel a Magyar Fürdőszövetség nyíregyházi közgyűlésén

2015. May 20. 18:00
Interjú Czeglédi Gyula elnökkel a Magyar Fürdőszövetség nyíregyházi közgyűlésén

2015. május 19-20-án tartotta a Magyar Fürdőszövetség éves közgyűlését Nyíregyházán, amelyen Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke adott interjút a Belföldi híreknek.

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, illetve Dr. Podlovics Roland, a Sóstó - Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója

 

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, illetve Dr. Podlovics Roland, a Sóstó - Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatót tartottak a közgyűlés kapcsán

 

 

- A közgyűlésen a Magyar Fürdőszövetség elmúlt egy évét értékelte. Mit ragadna ki ebből?
- Az elmúlt egy évből mindenképpen ki kell emelni azt, hogy az új összetételű választmánynak nagyon sok feladata volt, az egyik és legfontosabb az elhíresült 37-es rendelet, amely a fürdők működésének a paramétereit határozza meg. Fontos megemlítenem megoldandó problémaként, hogy az új képzési rendszerben az uszodamester képzés az OKJ-s rendszerbe került át, amely így túl költségessé vált, ráadásul a szeználisan üzemelő medencék mellé nem is feltétlenül szükséges egy ilyen szintű képesítés. A Magyar Fürdőszövetség ezért kezdeményezi, hogy a 37-es rendeletnek a módosított változata csak azt követően kerüljön kihirdetésre, amikor ezzel a képzéssel kapcsolatos kérdések is rendeződtek. Ma ugyanis, ha be lenne vezetve, akkor egy magyarországi fürdő sem tudna megfelelni a követelményeknek. Úgy látjuk tehát, hogy ez jelenleg nem reális, ezért az illeltékes minisztérium felé jelezni fogjuk javaslatainkat, és kértük Ruszinkó Ádám  turizmusért felelős helyettes államtitkár közbenjárását is.


Meg szeretnénk találni annak a módját, hogy kialakulhasson egy olyan képzési forma az OKJ-s uszodamester képzés mellett, amelyben a nyári szezonális időszakra is ki tudjuk képezni azokat a medencefelügyelőket, akik a vízből mentés és az elsősegélynyújtás terén szintén professzionális munkát tudnak végezni, és akár az uszodamestert is tudják helyettesíteni. Ez egy meghatározó kérdése a magyarországi fürdőknek működésbiztonsági szempontból.

 

Czeglédi Gyula a Magyar Fürdőszövetség elnöke

 

Interjú Czeglédi Gyula elnökkel a Magyar Fürdőszövetség nyíregyházi közgyűlésén

 - A mostani közgyűlésen emellett miről esett még szó?
- Ismertettem a Magyar Fürdőszövetség 2015. évi munkatervét és a Választmány által kitűzött célokat, de beszámoltam a tavalyi év aktivitásairól is. Ilyen volt többek között a Magyar Fürdőkultúra Napja, a Turizmus Világnapja, a Strandok Éjszakája, a Víz világnapja, amelyek mind olyan turisztikai események, amelyekkel kiemelten foglalkozott a Magyar Fürdőszövetség. Emellett a közgyűlésen az Európai Fürdőszövetségbe (ESPA) felkértük Mezősi Csillát, hogy képviselje a szövetséget. A szakbizottsági elnökök is tájékoztatást adtak a 2014. évi tevékenységükről, valamint bemutatták a 2015. évre szóló munkatervüket. A tagság meghallgatta a 2014. évi pénzügyi beszámolót és a felügyelő bizottság jelentését  a 2014. év gazdálkodásáról. A Közgyűlés plenáris ülése után szakmai bemutatóra került sor az Aquarius Élményfürdőben. A második napon dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára tartott előadást a turizmus aktuális kérdéseiről, majd  a fürdő minősítésekkel kapcsolatos előadások hangoztak el a Váci Mihály Kulturális Központban.

 

MCOnet-KT

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu