Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Idén újra megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat

2021. May 24. 10:00
Idén újra megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat

Az idei évben megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat is. A gyerekeket június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten várják-jelentette be Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt a gyerekek csak napközis táborokban vehettek részt, de idén nyáron az oltások tömegessé válásának köszönhetően biztonságosan megszervezhetőek az ottalvós táborok is.

 

 

Jurtatáborozás 

 

Novák Katalin kiemelte, hogy a biztonság kedvéért a 18 év feletti dolgozók és látogatók, csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a táborokban. Hozzátette még, hogy az esetleges megbetegedésekre is megfelelően tudnak reagálni.

 

A zánkai táborhelyet teljesen felújították, ennek köszönhetően 21. századi körülmények között várják a gyerekeket. Fonyódligeten jelenleg is tart a felújítás, a diákok augusztus elsejétől vehetnek részt a jurtatáborban.

 

Az ottalvós táborok vasárnap estétől péntekig tartanak, az étkezést végig biztosítják a gyerekeknek. A szülőknek csak jelképes összeget kell fizetniük a táborért, amit utána a gyerekek a büfében költhetnek el.

 

A csillebérci táborhellyel kapcsolatban Novák Katalin elmondta, ha lesznek rá források, a következő időszakban megújul a táborhely. Reményei szerint 3 éven belül már Csillebércen is lehet gyermektáborokat szervezni.

 

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke tudatta, hogy az Erzsébet táborokra hétfőn jelennek meg a felhívások, jelentkezni pedig május 28-ig lehet, azokat a gyerekeket, akik a táborozásra lehetőséget kapnak, június 11-ig értesítik.

 

Az Erzsébet-táborokban idén 8 hét alatt, 80 ezer gyermek vehet részt. Zánkán 3350-en, Fonyódligeten 800-an táborozhatnak egyszerre, ami annyit jelent, hogy megduplázódott a létszám. Hornyák Tibor szerint, majdnem minden jelentkező részt vehet majd a táborban. A táborokban a gyerekek naponta 60 program közül választhatnak majd.

 

Hornyák Tibor elmondta, hogy a nap 24 órájában jelen lesznek a táborokban az Országos Mentőszolgálat és a Bethesda Gyermekkórház dolgozói. Kidolgozták a járványügyi protokollt és tesztelésre is biztosítanak lehetőséget. 

 

BG

Forrás: MTI

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu