Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Hozzáfogtak a makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítéséhez

2021. July 26. 15:54
Hozzáfogtak a makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítéséhez

A gyógyfürdő felújítását 2019-ben jelentették be, majd hozzáfogtak megtalálni a csúszdatornyokkal megépülő gyógyfürdő fejlesztéséhez a kivitelezőt. A korábbi tájékoztatások alapján a bővítéshez 9,2 milliárd forint szükséges.

Lázár János országgyűlési képviselő Facebook oldalán jelentette be 2021 februárjában, hogy megtalálták a kivitelezőt, viszont a munkálatok megvalósításához még elő kell teremteni a pénzt. A fejlesztéseknek köszönhetően Makó a térség és az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává fog válni.

 

A makói gyógyfürdő bővítési tervei

 

A jelenlegi létesítmény 15 élmény- és normál medencével, wellness-és gyógyászati részleggel, szaunával, gyerekmedencével, étteremmel, valamint szépítészeti- és természetgyógyászati részleggel várja a vendégeket. A Dél-Alföldi Régióban itt található meg a legnagyobb szaunapark, emellett pedig marosi gyógyiszapkezeléseket is igénybe lehet venni.

 

A jelenlegi szolgáltatások zavartalan működése mellett hozzáfogtak Makovecz Imre elképzelései, illetve a Makona Tervező Iroda tervei alapján a gyógyfürdő fejlesztéséhez, mellyel megduplázzák a fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztésekkel családi és élményzónát alakítanak ki három fedett uszodával ellátott csúszdatoronnyal, valamint napozóteraszos nyári öltöző építésével és egy 220 négyzetméteres külső termálmedence kialakításával. Emellett pedig egy hideg és melegvizes kúttal bővül a fürdő vízbázisa.

 

A makói gyógyfürdő fejlesztésének kivitelezője a Fehérép Kft. A projekt megvalósítása másfél év alatt több fázisban valósul meg, mely egyedül a kültéri élménymedence üzemelését befolyásolja.

 

A beruházás a nyár elején indult el, melynek során első lépéseként a földmunkákat végző kivitelező a közművek kiváltását végzi el.

 

A fürdő környezetének továbbfejlesztéséhez a kormány további 1,051 milliárd támogatást ad.

 

 

BG

Forrás: MTI, Sokszínűvidék.24.hu, Világjáró Magazin

 

Képek: Lázár János országgyűlési képviselő Facebook oldala

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu