Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Hátizsákos Minősítést nyerhetnek el a szálláshelyek

2015. April 08. 15:33
Hátizsákos Minősítést nyerhetnek el a szálláshelyek

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a szálláshelyek védjegyrendszének bővítése kapcsán Hátizsákos ifjúsági szálláshely védjegyet kaphatnak a arra érdemesek.

Magyarországi Ifjúsági Szálláshelyek Szövetsége, Hátizsákos VédjegyA szállodák, falusi szálláshelyek, vendégszobák-vendégházak, kempingek, üdülőház telepek, vízi megállóhelyek és fürdők után az ifjúsági szálláshelyek is nemzeti tanúsító védjegyet kaphatnak a közeli jövőben. A Magyarországi Ifjúsági Szálláshelyek Szövetsége által kidolgozott védjegyrendszer alapját az a kormányrendelet képezi, amely meghatározza, hogy mely szálláshely-szolgáltatási tevékenységek tartozhatnak a közösségi szálláshely kategóriába.

Az ifjúsági szálláshely védjegyet a szolgáltatási minőség függvényében 1, 2, vagy 3 hátizsák-piktogrammal jelzi a tanúsító.  A védjegy odaítéléséről a Nemzetgazdasági Miniszter dönt egy független Bíráló Bizottság javaslata alapján. A Bíráló Bizottság a Nemzetgazdasági Minisztérium által kijelölt két, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége által javasolt és az NGM által jóváhagyott két; és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által javasolt és az NGM által jóváhagyott egy képviselőből áll.
Nemzetgazdasági Minisztérium, turizmus, szálláshelyek
Egy adott szálláshely a védjegyhasználati jogosultságot 5 évre szerzi meg.A szolgáltató a szerződésben foglaltaknak megfelelően jogosult feltüntetni a védjegyet a szálláshelyen, a kereskedelmi kommunikációjában, továbbá a védjegyhasználatban való részvételére a védjegy alapvető célkitűzéseinek egyidejű megjelölésével hivatkozni jogosult.


Április végéig a Magyarországi Ifjúsági Szálláshelyek Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. az NGM-el együttműködve országos road-showt szervez az új védjegy ismertebbé teteléért. 

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu