Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Három településsel bővül a balatoni térség, fejlesztések is várhatók

2020. December 07. 11:52
Három településsel bővül a balatoni térség, fejlesztések is várhatók

Ülésezett a Balaton Fejlesztői Tanács, rengeteg Balaton térségbeli témát érintve szó volt többek közt arról, hogy milyen leendő projektekre lehet számítani, összegezték az eddigi beruházásokat, illetve azt is elmondták, hogy a térség három új településsel bővül.

A Balaton Fejlesztői tanács összegző, online ülést tartott december 4-én, amelyen summázták az eddig elért eredményeket illetve jelezték, hogy itt nincs megállás: 2027-ig jelentős fejlesztések várhatók a térségben, emellett három településsel is gazdagodik a Balaton.

A jelen

Három település, Herend, Zirc és Kislőd is a balatoni turisztikai térség részévé vált, jelentették be a BFT online tanácskozásán, amely fontos mérföldkő mindhárom település számára, s lényegében megnöveli a térséget.

A téli Balaton 

 

A múlt

A tanácskozáson összegzésre kerültek az elmúlt időszak Ginop támogatásai is, a térség ugyanis negyven milliárd támogatásban részesült. A projektek egy része még 2022-ig fut, de jórészüket befejezték már. Ökoturisztikai létesítményektől kezdve várfelújításokig széleskörűen foglalkoztak a térség turisztikai fellendítésével. Egyéb támogatásokból megújult még a turinform iroda, szálláshely-fejlesztések is történtek 5500 szállás esetében, strandokat újítottak fel.

A jövő

2021-2027 közt további fejlesztések várhatók, a BFT 219 millió forintot biztosít ezekre. 2021-ben már megkezdik a Balaton felvidéki kultúrtáj felülvizsgálatát, hiszen a világörökség részévé kívánják tenni a tájegységet. Új vízparti tervek fejlesztési metódusait is leírják, és kamerarendszerek kiépítésével, hajókövető rendszer bevezetésével a közbiztonság is új fejezetet nyit.

 

M. A. 

Forrás: mti

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu