Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.26. - vasárnap, Irén napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Hajdúszoboszló a sláger fürdőink között

2015. október 06. 21:12
Hajdúszoboszló a sláger fürdőink között

Egy tematikus fürdőportál a Fürdőszövetség támogatásával megszavaztatta olvasóit, és a fürdőközönséget: melyik fürdőt kedvelik a legjobban. 170 ezer szavazat érkezett a közel 200 hazai fürdőre. A Hungarospa lett az abszolút kategória nyertese.


A kisebb és nagyobb fürdőket külön kategóriákban versenyeztették, így 2015-ben Az Év Fürdője a Hungarospa lett. A  hajdúszoboszlói termálfürdő nem csak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, Közép-Európa legnagyobb épített medencéjével, mely a legtöbb fürdővendéget vonzza. Nem csak hazánkfiait - nyáron - többek között - számtalan lengyel, román és szlovák vendég is felkeresi. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően valószínűleg ez még jó ideig így is marad. Vezetője Czeglédi Gyula egyben a Magyar Fürdőszövetség elnöke, aki gyógyfürdőinket a hungarikumok körébe kívánja emelni.A hajdúszoboszlói Hungarospa igazi négy évszakos fürdő: termálvízzel rendelkező gyógyfürdő gyógyászati kezelésekkel, strand, aquapark és élményfürdő egyben


Az Év Feltörekvő Fürdője kategória nyertese Cserkeszőlő termálfürdője lett. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Tiszazug szívében található kis fürdőhely Szegedtől mintegy 82, Kecskeméttől 42, a fővárostól 127 kilométerre fekszik. A fürdővendégeket, nyaralókat a megye leggazdagabb természeti értékekkel rendelkező kistérsége várja, a fürdőzés mellett így rengeteg élmény és látnivaló vár ránk.


A legkisebbek között a tiszakécskei Kerekdombi termálfürdő lett a nyertes, ahol nem csak az ország legnagyobb rönkszaunáját, de egy hazánkban még ritkaság számba menő, ám Németországban közkedvelt Kneipp-ligetet is találunk. Sebastian Kneipp a modern fürdőgyógyászat megalapozója, aki a természetes gyógyulást a víz gyógyító erejével kötötte össze. Kúráját a lábra, a talpra koncentrálta.


Az Év Fürdője/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu