Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Felvették a pátyi Pincehegyet a Megyei Értéktárba

2016. június 06. 13:29
Felvették a pátyi Pincehegyet a Megyei Értéktárba

A Pátyi Pincehegy, mint építészeti érték a Pest Megyei Önkormányzat május 31-i határozata szerint a Pest Megyei Értéktárba felvételt nyert. A cél az, hogy a Pincehegy idővel hungarikummá váljon.

Több mint száz pince rejtőzik lombos fák árnyékában a hagyományosan Pincehegyként nevezett területen. Az utóbbi években jelentősen megnőtt a hegy használata, egyre többen térnek vissza a szőlőtermesztéshez, borkészítéshez. A település legvonzóbb programja a Pátyi Pincenapok fesztivál, amelyet idén június 17-19-ig rendeznek meg.

 

 

A megyei értéktárat a Hungarikum Bizottságnak küldi meg a megyei önkormányzat. A Hungarikum Bizottság hozza létre a Magyar Értéktárat, amely az országos szintje az értékpiramisnak. Itt kerülnek összesítésre és gondozásra Magyarország települési, tájegységi és megyei értékeinek adatai. A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége célkitűzése, hogy hungarikummá nyilvánítsák a település tagjainak pincefalvait. Ennek a folyamatnak a része a Pincehegy Megyei Értéktárba vétele.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu