Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Fellendül Zalaegerszeg kerékpáros turizmusa a legújabb fejlesztések miatt

2022. September 19. 12:20
Fellendül Zalaegerszeg kerékpáros turizmusa a legújabb fejlesztések miatt

A Zala folyó mentén kerékpárutat építettek, amely segíteni fogja a térség turizmusának fellendülését.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló Zöld Zala-part - turisztikai célú kerékpárút-fejlesztés a Zala mentén és Gébárton elnevezésű projekt közel 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg.

 


Fellendül a kerékpáros turizmus Zalaegerszegen

 

Zalaegerszegen kiemelten figyelnek a kerékpárutak fejlesztésére és modernizálására. A megvalósult beruházás épp ezeket a célokat szolgálja, mely hozzájárul a térség turizmusának fellendüléséhez is.

 

A beruházás keretében 10,7 kilométer hosszú kerékpárutat építettek meg vagy jelöltek ki. A Zala folyó mentén húzódó új nyugati nyomvonal 6,6 kilométer hosszúságú, a Teskánd és Bagod felé vezető kerékpárút csatlakozásától a Platán sorig tart. A Gébárti-tó mellett és a Göcseji Falumúzeum előtt kerékpáros pihenőhelyet építettek fedett beállóval, padokkal, ivókúttal és szervizponttal.

 

A keleti nyomvonal 4,1 kilométer hosszú, és a Mindszenty tértől Zalaegerszeg és Zalaszentiván közigazgatási határáig tart. A munkálatok során megújult a Kiserdei úti és a Nagypáli patak feletti híd, továbbá új híd is épült a Zala folyó felett, amelynek környezetében kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak.

 

A tervek szerint még 30 kilométerrel bővítik 2024-ig a zalaegerszegi kerékpárút-hálózatot.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu