Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Fejlesztik a mosonmagyaróvári várat

2018. November 12. 12:32
Fejlesztik a mosonmagyaróvári várat

A nemzeti kastély- és várprogram keretében 1,3 milliárd forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a mosonmagyaróvári várban.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a fejlesztés alapkőletételén hangsúlyozta: a program "nem kőről és malterról szól, hanem a gondolat megújításáról". Tuzson Bence kitért arra is, hogy a mosonmagyaróvári várban működik a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Kara; az agrár-felsőoktatási képzés idén kétszáz éves a városban, amely a magyar agrár felsőoktatás bölcsője.

 

Fejlesztik a mosonmagyaróvári várat

A mosonmagyaróvári vár az egyetlen épület Magyarországon, ahol felsőoktatás folyik

 

Virág Zsolt, a Nemzeti kastélyprogram és a Nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a mosonmagyaróvári vár az egyetlen épület Magyarországon, ahol felsőoktatás folyik. A megújítás keretében a földszinten interaktív vártörténeti, intézménytörténeti, valamint élelmiszeripari és mezőgazdaság-történeti kiállítást rendeznek be. Kialakítanak a várudvaron egy közösségi teret, ahol kulturális rendezvényeket tartanak, lesz konferenciaterem és ajándékbolt. Mindezek mellett részben felújítják a homlokzatot, infópontot és múzeumpedagógiai foglalkoztató teret alakítanak ki.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu