Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Fejlesztik a hazai sípályákat

2017. September 04. 15:44
Fejlesztik a hazai sípályákat

Az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztéseihez a kormány egyenként százötvenmillió forinttal járul hozzá. Magyarországon több mint 550 ezer ember síel, és fontos, hogy a síelők körét tovább bővítsék.

Az aktív turizmus fejlesztése kiemelt terület a kormány számára, illetvbe ha még többen keresik fel a sípályákat, az a régiók turisztikai életére is pozitív hatással van. Eplényben eddig több mint kétmilliárd, Mátraszentisvánban pedig mintegy 1,2 milliárd forint értékben ruháztak be a sípályák üzemeltetői, a fejlesztések segítik a négyévszakos működést. Ebele Bálint, az eplényi pályát üzemeltető Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a síközpontban több mint ötszázmillió forintos fejlesztéseket terveznek.

 

Fejlesztik a hazai sípályákat

A kormány egyenként százötvenmillió forinttal járul hozzá az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztéseihez 

 

A kezdők és középhaladók számára egykilométeres új kivilágított pályát és téli-nyári üzemmódú ülő felvonót építenek. A sielhető pályahossz 7,5 kilométerre nő - tette hozzá. Emellett másfélszeresére növelik a hóágyúk kapacitását, éttermi fejlesztést, parkolóbővítést hajtanak végre, játszóteret, kalandösvényt építenek ki és kicserélik két régi hótaposójukat. A beruházás keretében tíz-tizenöt százalékkal bővül Magyarország legnagyobb síkölcsönzőjének kapacitása. A nyári üzemben a négyüléses ligebő szállítja a turistákat a hegyre, ahol kilátó és számos gyermekeknek szóló attrakció is várja a családokat. A hegyről 2-2 haladó, középhaladó és kezdő, családi downhill kerékpáros pálya vezet le a sípályák mellett.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu