Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Fejlesztések a Lépésekre a Dunakanyartól projekt keretében

2018. január 23. 12:31
Fejlesztések a Lépésekre a Dunakanyartól projekt keretében

A Lépésekre a Dunakanyartól projekt keretében az esztergomi Vasas Horgász Egyesület a Búbánat-völgyi Kerek tó mellett látogatóközpontot épít közel 200 millió forintos beruházással.

A projektet azért hirdették meg, hogy a természetjárást szolgáló létesítményeket hozzanak létre, így például kilátókat építenek, felújítják a természetes forrásokat, valamint pihenőpontokat hoznak létre. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a tervezett fejlesztéseket a Pilis-hegységben és a Gerecsében, az Országos Kéktúra nyomvonala mentén valósítják meg és minden korosztály számára megteremtik a környék megismerésének, biztonságos bejárásának lehetőségét.

 

Fejlesztések a Lépésekre a Dunakanyartól projekt keretében

A Lépésekre a Dunakanyartól projekt célja, hogy a természetjárást szolgáló létesítményeket hozzanak létre

 

A 416 millió forintos támogatásban részesült Lépésekre a Dunakanyartól program elemeit egy konzorcium valósítja meg, amelynek az esztergomi Vasas Horgász Egyesület mellett tagja a Pilisi Parkerdő Zrt., a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az új központ a természeti környezetbe illeszkedő, 640 négyzetméteres, kétszintes épület lesz. A létesítményben oktatótermeket, öltözőket, mosdókat és büfét alakítanak ki, a közösségi tér alkalmas kiállítások, rendezvények befogadására.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu