Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Európa Kulturális Fővárosa címre pályázik Gödöllő

2016. September 19. 09:06
Európa Kulturális Fővárosa címre pályázik Gödöllő

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban címet pályázza meg Gödöllő. A város kiemelten támogatja a kultúrát, sőt a kultúra ma a város egyik húzó ereje. Gödöllő mellett korábban Tokaj, Debrecen, Veszprém és Eger jelezte, hogy indulni szeretne a pályázaton.

Gödöllő több fejlesztése is a kultúrát támogatja, ilyen az Európában is párját ritkító barokk színház, a városi múzeum napokban átadott állandó kiállítása, valamint a Művészetek Háza korszerűsítése, a Testőr laktanya megújítása és a közeljövőben elkészülő Hattyús tó. A város összekapcsolja a kultúrát a turizmussal, ilyenek az országosan és nemzetközi szinten is ismert  kulturális csoportjai és rendezvényei.

 

Gödöllői Királyi Kastély

Gödöllői Királyi Kastély

 

2011-ben Gödöllő adott helyszínt hazánk európai uniós elnöksége számtalan rendezvényének, az akkori szlogen a Gödöllő in Europe, Europe in Gödöllő  2023-ban is érvényes lehet a településre. A pályázat első fordulós anyagának elkészítésére körübelül tíz hónap áll rendelkezésre, amit majd egy tizenkét fős nemzetközi szakértő testület bírál el. Az észrevételek kézhezvétele után a második fordulóba meghívott városokra újabb kilenc-tíz hónapos munka vár: a javaslatok beépítése és a végleges pályázati anyag összeállítása. A végső döntés 2018 nyarán születhet meg.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu