Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Erősödnek a magyar turisztikai kapcsolatok Kínával

2016. July 11. 08:52
Erősödnek a magyar turisztikai kapcsolatok Kínával

Tavaly közel 40 százalékkal bővült a kínai vendégéjszakák száma, és a kedvező tendencia idén is folytatódott, az év első négy hónapjában a növekedés meghaladta a 70 százalékot az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Bienerth Gusztáv turizmusáért felelős kormánybiztos megbeszélést folytatott Csen Haóval, a Kínai Népköztársaság Jünnan tartományának kormányzójával. A találkozón a kormánybiztos beszámolt a nyugat-kínai delegációnak a turizmus állami irányításának átalakításáról, és biztosította a kínai felet arról, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett a Kínával való partnerség iránt. Miután Ázsia küldőpiacként és a turistaköltések szempontjából is vezető szerepet játszik a világ turizmusában, így fontos, hogy tavaly május óta ismét közvetlen légi járat köti össze a magyar és a kínai fővárost. A kínai vendégéjszakák száma ezzel látványosan bővült.

 

Testvérmegyei megállapodás

A testvérmegyei megállapodás Bács-Kiskun megye és Jünnan tartomány között

 

Az együttműködés kiemelt eredménye, hogy 2014 májusában Budapesten nyílt meg a Kína-Közép- és Kelet-Európai Turisztikai Koordinációs Központ, mely a kelet-közép-európai országok közös promóciójának koordinálásáért felel a kínai piacon. A Magyarország lakosságánál több mint négyszer nagyobb lélekszámmal rendelkező Jünnan tartomány Bács-Kiskun megyével kezdeményezett kapcsolatfelvételt, melynek eredményeképpen Csen Hao kormányzó a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével, Rideg Lászlóval ír alá testvérmegyei megállapodást. Ez az együttműködés hosszútávon a turisztikai forgalom bővülését eredményezheti a két régió között.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu