Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Egyre kevesebb a jogosulatlan utazásszervező

2018. április 23. 15:19
Egyre kevesebb a jogosulatlan utazásszervező

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke közölte: bár tisztul az utazási irodák piaca, még mindig vannak olyan vállalkozások, amelyek a jogszabályi feltételek nélkül végzik tevékenységüket, ezért fontos az utazási iroda körültekintő kiválasztása.

Az utazási irodák listája a főváros kormányhivatalának honlapján elérhető, és a MUISZ védjegye is biztosítékot jelent a fogyasztóknak. Ha valaki a nyilvántartásban nem szereplő utazásszervezővel utazik, akkor hibás teljesítés vagy a teljesítés elmaradása esetén nem, vagy csak korlátozottan érvényesítheti fogyasztói jogait - figyelmeztetett. Fontos megkötni az utazási szerződést is, amely tartalmazza mindkét fél pontos adatait. Az utazásszervező fizetésképtelensége esetén fedezetet nyújtó vagyoni biztosítékot is fel kell tüntetni a szerződésben - hangsúlyozta.

 

Egyre kevesebb a jogosulatlan utazásszervező

Fontos megkötni az utazási szerződést is, amely tartalmazza mindkét fél pontos adatait


Az utazási irodák szolgáltatásait évente nagyjából 1 millió ember veszi igénybe. Rendszerint a közvetlen charterjáratokkal elérhető tengerparti nyaraló programok, valamint a távoli, egzotikus úti célokra választják az utazási irodák szolgáltatásait - mondta. A legnépszerűbb úti célok között idén nyáron nincs jelentős változás. A legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyek közül kiemelte Horvátországot, Görögországot és Törökországot, de egyre többen választják ismét Egyiptomot. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu