Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Czeglédi Gyula is részt vett a turisztikai díjátadó gálán

2017. February 07. 14:29
Czeglédi Gyula is részt vett a turisztikai díjátadó gálán

A 25. Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke is részt vett, interjú keretében beszámolt a magyarországi fürdők tavalyi eredményeiről, a jövőbeli célokról, illetve az új turisztikai fejlesztésekről.

"Örömmel számolhatok be róla, hogy a magyarországi fürdők a 2016-os évet jó eredménnyel zárták, ami azt jelenti, hogy az előző, a 2015-ös év kiugróan magas vendégforgalmát tovább tudták növelni, ha kisebb mértékben is" - kezdte Czeglédi Gyula. Elmondta, hogy ez a turizmus szempontjából is kiemelkedő fontosságú, hiszen a fővároson és a Balatonon túl, a hazai épített fürdők töltenek be komoly szerepet a turizmus életében.

 

"A cél, hogy 2018-tól a magyarországi fürdők kedvezményes áfabesorolásba kerüljenek"

 

"A vidék szempontjából is meghatározó jelentősége van, hiszen Budapest csak a hetedik leglátogatottabb település az országban" - tette hozzá. Felidézte, hogy már tavaly célul tűzték ki, hogy a fürdőszolgáltatások kedvezményes áfakörbe kerüljenek, ami érdekében rengeteget tett a szövetség. A cél a döntéshozók körében is támogatottságot élvez, hangsúlyozta, hogy idén is ez lesz a legfontosabb cél kitűzésük, hiszen szükséges valahogyan kitermelni a fejlesztésre és béremelésre szánt összeget.

 

"A legfontosabb a minőségi szolgáltatás"

 

A turisztikai díjátadó gáláról elmondta, "nagyon fontos, hogy itt vannak az állami irányítás vezetői, azt gondolom, hogy azaz irány, amelyet ők megfogalmaznak az számunkra is egyfajta rendező elv". A turizmus átalakításáról elmondta, hogy komoly állami fejlesztések fognak elindulni, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "a turizmus mindig az alapszinteken dől el". Kifejezte reményét miszerint ezek a cél kitűzések megvalósulnak, illetve az idei év másik komoly feladataként nevezte meg, hogy megfelelő kommunikáció alakuljon ki az alapszint és a vezetés között.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu