Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Czeglédi: bízunk a pozitív elbírálásban

2016. September 27. 08:24
Czeglédi: bízunk a pozitív elbírálásban

Az előzetes adatok alapján, idén a hazai fürdők várhatóan 40 millió vendéget fogadnak, országos összesítésben, átlagosan sikerült a múlt évi kiemelkedően magas vendégforgalmat elérni - jelentette ki Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A vele készült interjúban a szövetség két fontos feladatáról is beszélt.

Czeglédi Gyula hangsúlyozta, hogy a változékony időjárás ellenére sikerült az elmúlt év kiemelkedő vendégforgalmát megismételni. Néhány fürdő pár százalékkal túl is teljesített, ezek kompenzálták azokat, amelyek kicsit alulmaradtak. A Magyar Fürdőszövetség  az OEP támogatás 20 százalékos emelését kívánja elérni, illetve, hogy a fürdők újra bekerüljenek a kedvezményes áfakörbe. Az elnök tarthatatlannak nevezte, hogy a fürdők más üzletágban megtermelt jövedelemből korrigálják a gyógykezelések veszteségét. 

 

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke

 

A gyógyfürdők nem tudják maguktól kitermelni az egészségügyi végzettségű dolgozók bérfejlesztésére szánt forrást. Abban az esetben, ha a fürdők újra a kedvezményes áfakörbe kerülnének, a megspórolt pénzből béremelés, illetve eddig elmaradt fejlesztések valósulhatnának meg - ismertette Czeglédi. "A gazdasági szakbizottságunk készített egy kisebb prezentációt, amely bemutatja a kedvezményezett áfakör fontosságát, miközben az állam minimális kockázatot vállal, hiszen más áfákból gyorsan visszatérülne ez a kiesés."

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu