Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Czeglédi: a fürdők kedvező közgazdasági helyzete elengedhetetlen a turizmus fejlesztésében

2017. May 02. 10:20
Czeglédi: a fürdők kedvező közgazdasági helyzete elengedhetetlen a turizmus fejlesztésében

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke interjú keretében hangsúlyozta a haza fürdőszolgáltatás áfacsökkentésének fontosságát, hiszen az abból adódó többletet béremelésre és a minőség javítására tudják fordítani.

Czeglédi Gyula az interjú keretében elmondta, hogy az áfacsökkentés nem csak a magyarországi fürdőket, hanem az uszodákat, tanuszodákat is érintené, összesen 550 fürdőszolgáltatót. A szövetség által készített hatástanulmány keretében egy mintavételezés történt, amelyben közepes és kisebb méretű fürdők helyzetét is felmérték. "A tanulmány egyértelműen, széleskörűen és általánosan is azt tartalmazza, hogy az áfacsökkentés a magyarországi fürdők üzemelésére, a minőség és a szolgáltatás színvonalára rendkívül kedvező hatást gyakorolna" - fogalmazott az elnök.

 

"A turizmusfejlesztés alapvető feltétele, hogy a magyarországi fürdők kedvező közgazdasági helyzetbe kerüljenek"

 

A szövetség célja, hogy jövő évtől a fürdőszolgáltatások áfáját a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra csökkentsék, az ebből fakadó bevételt pedig béremelésre és a színvonal emelésére tudják majd fordítani. Czeglédi Gyula hangsúlyozta, a céljuk, hogy a szakmailag megfelelően elkészített tanulmány eljusson a döntéshozókhoz, attól függetlenül, hogy pozitívan fogadták a kezdeményezést. "A Magyar Turisztikai Ügynökség által célul kitűzött turizmusfejlesztés teljesülésének alapvető feltétele, hogy a magyarországi fürdők kedvező közgazdasági helyzetbe kerüljenek" - emelte ki Czeglédi, hozzátéve, hogy a három legfontosabb célkitűzés a munkaerő megtartása, a bérek és a színvonal emelése.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu