Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Budapestre rengeteg turista érkezett decemberben

2016. January 12. 10:45
Budapestre rengeteg turista érkezett decemberben

Az ünnepek alatt tovább nőtt a turisztikai forgalom az előzetes adatok szerint, a főváros Európa egyik legkedveltebb úti céljává vált - mondta Ruszinkó Ádám, a turizmusért felelős helyettes államtitkár a budapesti Gellért gyógyfürdőben tartott sajtótájékoztatón. Figyelemreméltónak nevezte, hogy nemcsak a vendégek száma nőtt, hanem összetétele is kedvezően változott, a jól fizető vendégek irányába mozdult el.

Az ünnepek alatt a négy- és ötcsillagos budapesti szállodák foglaltsága 90 százalék felett volt, és vidéken is 60-80 százalék között alakult a mutató - ismertette. A Turisztikai Világszervezet nemzetközi turizmussal kapcsolatos számai azt jelzik, 2015 különösen jó év volt a magyar turizmus számára - mondta Ruszinkó Ádám. A vendégéjszakák száma várhatóan eléri majd a 25 milliót, a szálláshelyek árbevétele pedig a 350 milliárd forintot. Szavai szerint a közelmúlt terrorcselekményei okoztak bizonytalanságot a nemzetközi turizmusban, elsősorban Nyugat-Európában, Magyarország azonban továbbra is biztonságos úti cél.Külföldi turisták Budapesten, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban 2015. december 25-én. A budapesti szállodákban telt ház van idén karácsonykor. Az idegenforgalmi szakemberek szerint főleg franciák, németek, britek és osztrákok keresik fel ilyenkor a magyar fővárost. MTI Fotó: Kallos Bea


Bán Teodóra, a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezető igazgatója elmondta: megnőtt azoknak a vendégeknek a száma, akik a karácsonyt és a szilvesztert is Budapesten töltötték. Az adventi időszakban érkező turisták átlagosan 3-5 vendégéjszakát töltöttek Budapesten, Európa több nagyvárosából érkeztek szervezett csoportok az adventi vásárra. Hozzátette: a három belvárosi adventi vásár turisztikailag vonzóvá tette Budapestet. A Vörösmarty téri karácsonyi vásárt a mértékadó médiumok Európa 10 legszebb adventi vására között jegyezték, a látogatóinak száma megközelítette a félmilliót - ismertette. Az ünnepek alatt a látogatókat a Vörösmarty téren 170, a Városháza parkban 100, a Szent István Bazilikánál közel 200 programmal várták. Budapest a Tripadvisor szavazatai alapján 2015-ben bekerült a legkedveltebb úti célok közé - mondta Bán Teodóra.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu