Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Bienerth Gusztáv: minden adott, hogy kivételes éve legyen a turizmusnak

2017. February 03. 13:07
Bienerth Gusztáv: minden adott, hogy kivételes éve legyen a turizmusnak

A 25. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson lemondott tisztségéről Bienerth Busztáv turisztikai kormánybiztos. Hangsúlyozta, hogy a turizmus kormányzati átalakítása befejeződött, minden adott ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. 

Felidézte, hogy amikor tavaly elvállalta a kormány felkérését, miszerint a turizmus koordinálásáért és felügyelésért feleljen, még nem tudta, hogy a turizmus stratégiai ágazat, "ma már tudom, hogy ez egy szakma, egy hivatás, egy életstílus, egy közösség, egy üzletrendszer". Kijelentette, hogy a turizmus kormányzati átalakítása befejeződött, adott a dinamika és az új feltételrendszer ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. Közölte, hogy meghatározó korszakot zárt le a kormány, az új struktúra felállt, a többletforrások elosztása megtörtént a négy kiemelt turisztikai célpont részére, és újabbak kialakítását készítik elő.

 

"2017 kivételes év lesz a turizmus számára"

 

Bienerth Gusztáv szerint a következő időszak legfontosabb feladata a stratégiai végrehajtása lesz. Lényegesen több hazai és uniós forrás áll az ágazat rendelkezésére, a turisztikai célelőirányzat jelentősen megnövekedett, csökkent az áfa - sorolta, majd hozzátette, hogy mennyiségi turizmus helyett minőségire van szükség. "Több hazai turista kell Budapestre, és több külfödi vidékre" - hangsúlyozta. Emlékeztetett rá, hogy nyáron világraszóló eseményeket rendez hazánk, ami a minőségi turizmusra példa.

 

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség új elnökeként megválasztása után 

 

Bienerth Gusztávot január 8-án választották meg a Magyar Úszó Szövetség elnökévé, valamint ő a 2024-es olimpiai pályázat alelnöke. A MÚSZ rendkívüli közgyűlésén egyedüli jelölt volt a posztra, ugyanis a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást. "Sok teendőnk van, minden erőmmel azon leszek, hogy ezeket, valamint a világbajnokságot, Magyarország legnagyobb sporteseményét, sikerrel vegyük, hiszen a vb az olimpiai pályázat főpróbája - nyilatkozta megválasztása után.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu