Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Balatoni fejlesztések: vízi- és kerékpáros turizmus

2016. May 09. 12:44
Balatoni fejlesztések: vízi- és kerékpáros turizmus

A Sió-projekt keretein belül fejlesztik a csatorna menti kerékpárutat és megállóhelyeket alakítanak ki a part mentén. Ezzel a környező falvak turisztikai látványosságainak felkeresése is lehetővé válik.

Fejlesztik a siófoki zsilipet és kikötőállomást is, a pénzügyi hátteret A Környezet és Energia Program biztosítja 12 milliárd forinttal. Ehhez járulnak még a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásai. Mivel a csatorna helyenként alacsony vízállásnál nagyon szűk, ezért a célok között szerepel hajózhatóvá tétele, valamint a vízitúrához szükséges feltételek javítása is. Ennek érdekében felújítják a siófoki vízművet és megerősítik a töltést a meder felső, tíz kilométeres, Ádándig tartó szakaszát. 

 

A Sió-projekt keretén belül hajózhatóvá teszik a csatornát

 

 

A csatorna mentén épülő kerékpárút lehetővé teszi majd, hogy biciklivel is el lehessen jutni Siófoktól egészen a Gemencig. A Somogy megyei szakasz már elkészült, ehhez illeszkedik majd a Tolna megyei házólat.  A Szekszárdról induló kerékpárút a Sió töltésen vezet majd egészen Harcig, onnan alsóbbrendű utakon, kijelölt sávon lehet majd eljutni  Simontornyáig, ahonnan Ozorára védett úton közlekedhetnek majd a kerékpárosok.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu