Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Az orosz turisztikai piacot szeretné visszaszerezni a Magyar Turizmus Zrt.

2015. September 17. 12:30
Az orosz turisztikai piacot szeretné visszaszerezni a Magyar Turizmus Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. forgalomélénkítő kampányt  indít Moszkvában az elszenvedett visszaesés mérséklése érdekében - jelentette be Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára.


Az orosz turisták száma az orosz-ukrán válság kitörése óta számottevően csökkent egész Európában, így Magyarországon is, aminek különösen a hévízi turizmusra van negatív hatása. Ezért szeptember végén elindul a forgalomélénkítő kampány a meghatározó hévízi szolgáltatókkal, az önkormányzattal, valamint a három legnagyobb orosz beutaztató irodával együttműködésben, mintegy 26 millió forint értékben. Ruszinkó Ádám emellett elmondta: az idegenforgalomban az elmúlt másfél évtizedben megvalósult kulturális- és egészségturisztikai fejlesztések jól teljesítenek, a turizmus a gazdaság húzóágazatává vált, ma már a GDP több mint 9 százalékát adja.

 

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára.

 

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára az orosz piac visszaszerzéséről beszélt

 

Arról is tájékoztatott, hogy új Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepció (NTK) készül. Ezt a Magyar Turizmus Zrt. már véleményezte, és a szakmai szervezetektől is beérkeztek hozzá az észrevételek. A vendéglátás területén a teljes szakképzési struktúra és tartalom felülvizsgálatát, aktualizálását indították el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és valamennyi szakmai szervezet aktív részvételével.  A soron következő feladatok közül a helyettes államtitkár kiemelte a szükséges fejlesztések előkészítését, annak érdekében, hogy Budapest mint konferenciahelyszín a nemzetközi élvonalba emelkedjék.

 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu