Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Az első 'hátizsákos' tanúsító védjegyeket adta át Ruszinkó Ádám

2015. June 11. 16:45
Az első 'hátizsákos' tanúsító védjegyeket adta át Ruszinkó Ádám

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége bevezette az ifjúsági szálláshelyek "hátizsákos" tanúsító védjegyét.

A Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszeren belül az „ifjúsági szállás” védjegy (röviden: hátizsákos védjegy) tanúsítja a közösségi szálláshelyek (hostelek), diákszállások, ifjúsági üdülők szolgáltatási színvonalát, osztályba sorolását.  A védjegy a jó és megbízható minőségű szolgáltatók pozitív megkülönböztetésén keresztül erősíti a tudatos fogyasztói magatartást, megkönnyíti az optimális fogyasztói döntések meghozatalát. Az idén bevezetett védjegyet az elsőként pályázó miskolci Uni-Hotel Diákotthon, hortobágyi Fecskeház" Erdei Iskola és Ifjúsági Szállás és Somogyszobi Erdei Iskola képviselői vehették át 2015. június 10-én Verőcén, a Csattogó-völgyi Üdülőházaknál Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkárától és Erdőháti Ágnestől, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének (MISZSZ) elnökétől.

 

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára

 

Az első 'hátizsákos' tanúsító védjegyeket adta át Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára
Ruszinkó Ádám kiemelte: a magyarországi turizmus vonzóvá tételéhez elengedhetetlen a minőség biztosítása. Szólt arról is, hogy a védjegy ösztönzi az ifjúsági szálláshelyek fejlesztését is, hiszen a szolgáltatók érdeke, hogy minél magasabb besorolást érjenek el.

A helyszínen ismertették: a turisztikai szálláshelyeket három kategóriába sorolják, így az ifjúsági szálláshelyek egy, kettő vagy három hátizsákos minősítést nyerhetnek el.A minősítést öt évre lehet elnyerni, a színvonal megőrzését folyamatos ellenőrzik, és a minősítést el is lehet veszíteni.MTI/MCOnet

Fotó: Kovács Attila/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu