Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Az elmúlt 15 év egészségturisztikai fejlesztései mostanra beértek - interjú Ruszinkó Ádámmal

2015. May 20. 17:12
Az elmúlt 15 év egészségturisztikai fejlesztései mostanra beértek -   interjú Ruszinkó Ádámmal

Országos szinten igen kedvezően alakul a turizmus helyzete - nyilatkozta Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén, Nyíregyházán.

Ruszinkó Ádám is részt vett a Magyar Fürdőszövetség Nyíregyházán megrendezett Közgyűlésén

 

A közgyűlés műsodik napján előadást tartott Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is

 

 

- Milyennek látja a turizmus helyzetét ma Magyarországon?
- Bíztatónak, hiszen a tavalyi évben 10 százalékkal nőtt a vendégek száma, ami azt jelenti, hogy 9,5 millió turista volt Magyarországon, és ami a turisztikai szolgáltatók szempontjából talán a legfontosabb, hogy a bevételeik 12,5 százalékkal nőttek 2014-ben. A hazai fürdők vendégszáma a 40 milliót is meghaladta tavaly. Az elmúlt 15 év egészségturisztikai fejlesztései mostanra tehát beértek. Úgy gondolom, kint vagyunk a válságból, hiszen országos szinten nagyon kedvezően alakul a turizmus helyzete.

 

Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár

Nyíregyháza egy újabb sikertörténete a hazai turizmusnak - mondta Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár

 

 

- Nyíregyháza fürdőiről, turizmusáról hogyan vélekedik?
- Nyíregyháza egy újabb sikertörténete a hazai turizmusnak. A fürdőben már lezajlott, és jelenleg is zajló fejlesztések a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén résztvevő szakmabelieknek is nagyon tetszett. Azonban nem csak a nagyon sikeres és jól fejlesztett fürdőről - amely a tavalyi évben 420 ezernél is több vendéget produlált - kell beszélni, hanem a sóstói városrészen működik az ország egyik legsikeresebb állatkertje, a Nyíregyházi Állatpark, ahol jómagam is nagyon jól éreztem magam a gyermekeimmel. De ki kell még emelnem a Skanzent, amely szintén egy számomra kedves látnivalója Nyíregyházának. Eközött a három turisztikai szereplő  között nagyon jó az együttműködés, és ennek köszönhetően a város szálláshelyei - főként a nyári szezonban - gyakorlatilag tele vannak. Ezért én úgy látom, hogy további szálláskapacitás bővítésre lenne szükség Nyíregyházán.

 

MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu