Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Az egészségturizmus egy sikertörténet Magyarországon - interjú Ruszinkó Ádám helyettes államtitkárral

2014. October 11. 12:18
Az egészségturizmus egy sikertörténet Magyarországon - interjú Ruszinkó Ádám helyettes államtitkárral

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnökével, Czeglédi Gyulával tartott tájékoztatót a Széchenyi Gyógyfürdőben. A sajtótájékoztató apropója a Magyar Fürdőkultúra Napja volt, amelyet 5 éve ünneplünk.

 

Interjú Dr. Ruszinkó Ádámmal, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkárával

 


A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára interjújában elmondta: hagyományosan október második szombatják kerül megrendezésre  a Magyar Fürdőkultúra Napja, amely így idén október 11-ére esik. 2014-ben 33 fürdő vesz részt a kezdeményezésben, akik számos színes programmal kedveskednek ezen a napon a fürdőlátogatóknak.  

 

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke

 

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke a Magyar Fürdőkultúra Napjához kapcsolódóan tartott sajtótájékoztatót a Széchenyi Gyógyfürdőben

 Dr. Ruszinkó Ádám szerint az egészségturizmus egy sikertörténet Magyarországon, a 2011-ben megindított első Széchenyi terv fejlesztéseinek köszönhetően. Elmondása szerint a most következő uniós fejlesztési ciklusban arra kell majd koncentrálni, hogy egyedibbek legyenek a fürdőink.Az Európai Bizottsággal való tárgyalás még folyik, de már körvonalazódnak azok a célok, amelyekre a forrásokat lehet majd fordítani. Ezek között szerepel például a magyarországi gyógyhelyek támogatása, de lényeges téma a gyógyvizek és egyéb gyógytényezők hatásának kutatása is.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu