Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot hoznak létre

2019. March 12. 17:05
Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot hoznak létre

A kormány létrehozza az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot, mely által új lendületet kaphat magyarországi aktív- és ökoturizmus.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a szervezet létrehozását bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2010 óta jelentős szemléletváltás történt az aktív és ökoturisztika területén. Az állami erődgazdaságok és a nemzeti parkok 2010 óta több mint 100 erdei szálláshelyet építettek vagy hoztak rendbe, 25 új látogatóközpont és 40 új kilátó épült. Emellett a Kéktúra teljes hosszában megújult, folyamatosan épülnek új vízi megállóhelyek a Tiszán.

 

Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot hoznak létre

Új lendületet kap a hazai aktív- és ökoturizmus


Az újonnan létrejövő Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ célja, hogy a fejlesztéseket, és a különböző fenntartóhoz tartozó turisztikai intézmények működését koordinálja és hatékonyabbá tegye. Feladata lesz továbbá az is, hogy az elmúlt évek fejlesztéseit megismertesse a nagyközönséggel, a látogatóközpontok és egyéb közjóléti épületek (pl. kilátók, erdei szálláshelyek) látogatószámát növelje, és a természetjárás és a természetvédelem néha egymással ellentétesnek tűnő igényeit összehangolja. Mindezen túl a központ célja az aktív életmód, a természetközeli kikapcsolódás népszerűsítése, a természetszerető, a természetet óvó, környezettudatos emberek számának a növelése.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu