Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A turizmus is nyertese a vizes vb-nek

2017. August 07. 10:32
A turizmus is nyertese a vizes vb-nek

A Magyarországon rendezett vizes világbajnokság nem csak a sportágra, a gazdaságra és kultúrára volt pozitív hatással, hanem a turizmusra is - értékelte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

"Feledhetetlen időszak áll mögöttünk, hiszen a nemzetközi szövetség (FINA) története legjobb világbajnokságának adtunk otthont, helyet foglalva ezzel a világ sporttérképén, immár rendezőként is" - fogalmazott az államtitkár. A vb eseményeit öt helyszínen és a három szurkolói zónában 485 ezren tekintették meg, míg a Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint a budapesti szállások átlagos kihasználtsága a vb két hete alatt több mint 90 százalékos volt.

 

A Magyarországon rendezett vizes világbajnokság a turizmusra is pozitívan hatott

A Magyarországon rendezett vizes világbajnokság a turizmusra is pozitívan hatott

 

A vb-re érkezett mintegy kétszázezer turista kétharmada azt válaszolta egy felmérésben, hogy "vissza is fog térni Magyarországra, és környezetüknek is ajánlani fogja hazánkat". Szabó Tünde megemlítette a kulturális központok látogatottságának jelentős emelkedését is, minősítése szerint "a vendéglátás és a múzeumok is a vizes világbajnokság nyertesei".

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu