Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A tavalyinál 20%-kal több pénzt töltöttek fel a SZÉP Kártyákra

2015. May 12. 12:56
A tavalyinál 20%-kal több pénzt töltöttek fel a SZÉP Kártyákra

A SZÉP Kártya tulajdonosok 2,4 Mrd Ft-ot költöttek a szálláshelyeken ezzel a fizetőeszközzel, ugyanakkor idén március végéig a tavalyinál 20%-kal több pénzt töltöttek fel a SZÉP Kártyákra a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint.

Idén márciusban is folytatódott a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmának idei markáns növekedése: a vendégszám 9%-kal, a vendégéjszaka-szám 7,5%-kal, a szállásdíj-bevétel pedig 9,4%-kal múlta felül a tavalyi év azonos időszakát.

A turisztikai ágazat és a nemzetgazdaság egészét érintően fontos rögzíteni, hogy az orosz vendégszám – remélhetőleg átmeneti – csökkenését más küldő piacaink jelentős bővülése bőven ellensúlyozza. A vendégszám 9 százalékos növekedése végső soron minden létező paraméterben pozitív szaldót eredményez.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkár

 

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára is értékelte a kedvező turisztikai adatokat




Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett legfrissebb turisztikai adatokról elmondta, a bevételek növekedése egyértelműen a kereslet erősödését jelzi, valamint azt, hogy az ágazat "kijött a válságból". Az egész első negyedév adatai kedvezőek a magyar turizmus számára, nem csak a márciusi számok - mondta a helyettes államtitkár, aki elmondta: 1,7 millió vendég 3,9 millió vendégéjszakát töltött el az országban.

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu