Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A SZÉP Kártya a belföldi vendégforgalom folyamatos bővülésének a motorja

2015. July 07. 16:41
A SZÉP Kártya a belföldi vendégforgalom folyamatos bővülésének a motorja

A Nemzetgazdasági Minisztérium nem tervezi a SZÉP Kártya rendszerének átalakítását, mivel a hazai turisztikai forgalom növekedéséhez jelentősen hozzájárult.

Ha valaki nem simerné, a SZÉP Kártya (Széchenyi Pihenőkártya) Megjelenésében és használatában is leginkább a bankkártyákhoz hasonlítható elektronikus cafeteria utalvány. A SZÉP Kártyával belföldi üdülést, pihenést, meleg étkezést, sportszolgáltatásokat, múzeumi belépőket, színházjegyeket lehet kifizetni. Ezen belül található szálláshely-szolgáltatási alszámla, rekreációs alszámla és melegétel alszámla. A kártyát csak a munkáltató igényelheti azoknál a szolgáltatóknál, amelyek a kormányrendelet szerint megfelelnek a kibocsátás feltételeinek.  A munkavállalók és a munkáltatók számára a SZÉP Kártya bevezetése, igénylése díjtalan, a dolgozók ingyen kapják meg a kártyájukat, amely öt évig érvényes.

 

Nemzetgazdasági Minisztérium, turizmus

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium nem tervezi a SZÉP Kártya rendszerének átalakítását
A kormányzat hosszú évek óta népszerűsíti a belföldi üdülést, és a forgalom élénkítése érdekében vezette be a SZÉP kártyát is, amely belföldi turizmus fejlesztésén keresztül segíti oldani vendégforgalmunk Budapest centrikusságát, illetve a hazai turizmus szezonalitását - véli a tárca. Az éves feltöltési és költési összeg évek óta 70 milliárd forint körül alakul, ekkora összeg kerül a hazai turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokhoz a pihenőkártyának köszönhetően. Jelenleg több mint 25 ezer munkáltató közel 1,2 millió dolgozója rendelkezik a pihenőkártyával. 2015 első négy hónapjában a SZÉP Kártya feltöltések és költések is a kártya bevezetése óta eltelt időszak legnagyobb értékeit hozták, a feltöltések értéke a 43, míg a költéseké a 29 milliárd forintot is meghaladja.NGM/MCOnet


Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu