Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A hévízi gyógyturizmust másolják

2018. május 07. 14:26
A hévízi gyógyturizmust másolják

A hévízi egészségturisztika több mint kétszáz éves tapasztalatára építve szeretnék fejleszteni az egyiptomi Dél-Sínai tartomány gyógyturizmusát.

Khaled Fouda, a tartomány kormányzója elmondta: egyedülállónak számít a magyar fürdővárosban végzett gyógyászati és turisztikai tevékenység, amelyet mintának tekintenek az egyiptomi fejlesztésekben. A mintegy másfél milliós lakosságú Sínai-félsziget déli tartományában található az a Mózes-forrás, amelyet a magyar gyógyturisztikai tapasztalatokat átvéve szeretnének fejleszteni. A ma már testvérvárosi együttműködéssel rendelkező Sarm es-Sejk és Hévíz közös lehetőségeiről Papp Gábor polgármester úgy vélekedett, hogy a gyógyászati és a vallási turizmust is ötvözni lehet a Dél-Sínai tartományban található forrás fejlesztésével.

 

A hévízi egészségturisztika tapasztalatára építve szeretnék fejleszteni az egyiptomi gyógyturizmust

A hévízi egészségturisztika tapasztalatára építve szeretnék fejleszteni az egyiptomi gyógyturizmust

 

A lehetőség kölcsönös, hiszen Hévízre is érkeznek egyiptomi turisták, de számos magyar utazó is felkeresi Egyiptomot, ezért is tartják napirenden a sármelléki Hévíz-Balaton Airport és Sarm es-Sejk repülőterének összeköttetését.  Ez utóbbi kapcsán hozzátette, hogy hamarosan indul a 6,6 milliárd forintos sármelléki reptérfejlesztés, ami az egyiptomi utazási és áruszállítási lehetőségek miatt is fontos. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu