Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A gyógyvíz és a termálvíz fogalmak megismertetése a Magyar Fürdőszövetség fő célja

2014. October 10. 16:59
A gyógyvíz és a termálvíz fogalmak megismertetése a Magyar Fürdőszövetség fő célja

A Széchenyi Gyógyfürdőben tartott tájékoztatót 2014. október 10-én Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke a Magyar Fürdőkultúra Napjához kapcsolódóan.

 

Dr. Ruszinkó Ádám turisztikai helyettes államtitkár (NGM) köszöntő beszéde

 

 

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg (2014. október 11. szombat). Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, melynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése.  Idén 33 fürdő vesz részt a kezdemnyezésben Budapesten és vidéken egyaránt. Az idei évben a gyógyvíz és a termálvíz fogalmak megismertetése és megkülönböztetése köré épül fel az országos rendezvény. Jól indult az idei év a fürdőknek, ám a júliusi és augusztusi szélsőséges időjárást sokan megsínylették, elsősorban a kisebb üzemméretű, illetve a kevésbé fejlett turisztikai desztinációkban találhatók létesítmények.  – nyilatkozta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke. Ezért is fontosan az ilyen, főszezonon kívüli rendezvények.

 

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke

 

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke a Magyar Fürdőkultúra Napjához kapcsolódóan tartott sajtótájékoztatót a Széchenyi GyógyfürdőbenDr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón a KSH október 8-án megjelent turisztikai jelentésével kapcsolatban kiemelte: 2013-ban az egészségturizmus céllal érkezők száma közel 2 millió fő volt, az átlagos tartózkodási idő pedig 7,3 nap. A belföldi vendégforgalom is szépen nőtt 2013-ban. A 2014. január-augusztusi adatok alapján a vendégek száma, a vendégéjszakák száma, a bruttó szállásdíj bevétel, valamint az egy kiadható szobára jutó bevétel is kedvezőbb adatokat mutat, mint a tavalyi év hasonló időszakának adatai.

 

 

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnökének beszédeA Magyar Fürdőszövetség nyári szezon forgalmi adatairól készített felmérése szerint a SZÉP-kártya felhasználásának bővülése 2014-ben is folytatódott a fürdőkben. Az év első öt hónapjában kiemelkedő mértékű, közel 70 százalékos volt a növekedés az előző évhez képest, mely a nyár végéig 17%-os növekedéssé mérséklődött. A nyári stagnáló forgalom a SZÉP felhasználásának 5 százalékot meghaladó csökkenésével járt, melyet a kisebb helyi fürdők forgalmának jelentős visszaesése okozott. Átlagosan a fürdőszolgáltatások 11 százalékát egyenlítették ki a fürdőző vendégek SZÉP-kártyával. 

 

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke

 

Az eseményen az ivókúrára javasolt gyógyvizet meg is kóstoltákAz Európai Uniós forrásokkal kapcsolatban Dr. Ruszinkó Ádám elmondta: nagyon fontos lesz, hogy az energiahatékonysági fejlesztésekre támogatást tudjanak nyújtani. Lényeges témakör lesz még a gyógyvizek, a gyógyiszap, a gyógybarlangok hatásának kutatása is. Az eseményen az ivókúrára javasolt gyógyvizet meg is kóstolták. Hozzátette: az uniós fejlesztésekkel arra kell koncentrálni, hogy minden fürdő valamilyen sajátos, egyedi szolgáltatással jelentkezzen az egészségturizmus piacán. Czeglédi Gyula hozzátette: a szövetség partnerséget ajánl a kormányzat turisztikai irányítása számára a gyógyfürdő kultúra további fejlesztése érdekében.

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu