Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

53 milliárd a turizmus versenyképességének javítására

2017. June 19. 11:24
53 milliárd a turizmus versenyképességének javítására

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója sajtótájékoztatón közölte, hogy jövőre több mint 53 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai fejlesztésekre, mivel idén kiemelkedő eredményt ért el az ágazat, a versenyképesség javítását folytatni kell.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva Guller Zoltán kiemelte, hogy a turizmus húzóágazat lett, áprilisban is folytatódott a növekedés, ami minden régióban kétszámjegyű volt. Az eredményekben szerepet játszott egyebek mellett az is, hogy idén a négynaposra bővült húsvét áprilisra esett, nő a turisztikai szolgáltatások színvonala, valamint az, hogy a családoknál egyre több pénz marad. A jövő évi költségvetésben az ágazat fejlesztésére több mint 53 milliárd forint áll rendelkezésre, ami több mint hétszerese a 2010-esnek, és a duplája a 2017-esnek. 

 

53 milliárd a turizmus versenyképességének javítására

Jövőre a turizmus fejlesztésére több mint 53 milliárd forint áll rendelkezésre

 

A forrásokból 10 milliárd forintot az országmárka és marketingtevékenység támogatására fordítják, a nemzeti ünnepek lebonyolításáre pedig 1,1 milliárd áll rendelkezésre.  A maradék több mint 40 milliárd turisztikai fejlesztésekre használható fel. Jövőre kilenc hosszú hétvége lesz, ami ismét jelentősen hozzájárul a bevételek növekedéséhez. Az ügynökség szeretné elérni, hogy 2019-re a turizmus GDP-hez való hozzájárulása a jelenlegi 10-ról 16 százalékra emelkedjen.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu