Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

300 milliárd kerülhet a turizmusba 2020-ig

2016. February 02. 13:04
300 milliárd kerülhet a turizmusba 2020-ig

Február elsején rendezték Budapesten a XXIV. Turisztikai Díjátadó Gálát és Évadnyitó Fogadást. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára megnyitóbeszédében elmondta: azokat ünnepeljük, akik a magyar turizmus sikerének mélytényezőire: a szakmai tudásra, a kitartó munkára  és az újat létrehozni képes szellemre figyelnek.

Az államtitkár emlékeztetett a soproni Volt fesztivál sikerére, mely az európai közepes méretű fesztiválok között nyert első díjat, a Sziget pedig a legjobb programkínálat kategóriában lett győztes. Ezek a fiatal fesztiválszervező szakemberek valami olyat tudtak alkotni, amire az egész világ felfigyelt - jelentette ki. Lepsényi István megemlékezett a Magyar Turizmus Zrt. új turisztikai imázsfilmjéről is, mely az ENSZ díját kapta, valamint a fővárosi fürdők vendégszámának növekedéséről, és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi csúcsáról is.

 
Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkárának megnyitóbeszéde


A vendégforgalom hat éve növekszik - emlékeztetett az államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra is, milyen kedvezőtlen geopolitikai helyzetben értük el mindezt. Lepsényi utalt az orosz embargóra és a migrációs válságra, valamint utóbbi kedvezőtlen magyar vonatkozású tálalására a nemzetközi médiában. Az államtitkár a belföldi turizmus növekedését is fontos kormányzati eredményként könyvelte el, melynek sikere mögött elsősorban a SZÉP-kártyát említette. Egyúttal felhívta a figyelmet az új EU-s turisztikai pályázatok megjelenésére, melyek újabb lökést adhatnak idegenforgalmunk fejlődésének. A kormány célja, hogy a most induló EU-s fejlesztési periódusban 300 milliárd kerüljön a turizmusba – szögezte le az államtitkár.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu