Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

2015. a magyar turizmus legjobb éve lesz

2015. December 24. 22:27
2015. a magyar turizmus legjobb éve lesz

Rekord évet zárhat idén a turizmus - az előrejelzések szerint a bevételek várhatóan meghaladják majd a 350 milliárd forintot is, az ágazat egyre inkább hozzájárul a gazdaság bővüléséhez - mondta Lepsényi István, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 december 12-i reggeli műsorában.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) december 11-én a szálláshelyek forgalmával kapcsolatban kiemelte: év végéig a Magyarországra látogató turisták száma meghaladhatja a 10 milliót, az eltöltött vendégéjszakák száma pedig a 25 milliót. A külföldi és a magyar vendég forgalom egyaránt jelentős. Magyarország az ENSZ turisztikai szervezetének 50 országot rangsoroló listáján a 24. helyen áll a beérkezések száma alapján. A belföldi forgalom elsősorban a Széchenyi Pihenőkártyának köszönhetően "szépen alakul" - tette hozzá az államtitkár.


Széchenyi fürdő


Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda


Lepsényi kérdésre válaszolva elmondta: bár a KSH adatai szerint októberben 3,4 százalékkal csökkent a külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest, ez csupán szezonalitás, október ugyanis holtszezon, novemberben kezdődik az élénkülés és decemberben lesz a csúcsidőszak. A főváros és a vidék viszonylatában arra is rámutatott, hogy a külföldi turisták egyre többször rövid városlátogatásra érkeznek az országba, ebből leginkább Budapest profitál, a gyógyturizmus révén azonban már vidékre is ellátogatnak. Kiemelte: a belföldi turizmus erősítését több program támogatja, köztük a Bejárható Magyarország Program.


MTI / MCOnet
Fotó: BGYH Zrt.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu